16.12.14

no matter who i love i will get hurt everytime
i can never find love with my poor heart - peet peera

7.12.14

aku penat

penat argue dengan diri sendiri

aku da lama fikir

wish aku da Allah kabul

tapi kenapa aku masih disini

4.12.14

siapa pun pernah heart break kan

aku pun pernah

masa aku tingkatan dulu

aku pernah berfikir

kalau Allah bagi aku hilang ingatan mesti aku tak terfikir masalah yang aku hadapi masa tu


aku tak ingat dia pergi dengan yang lain

aku tak jatuh sayang dekat dia

aku tak kenal dia

dan aku tak rasa kecewa bila kena tinggal hidup2

aku tak rasa seksa dunia





masa sekarang

pertengahan tahun ni aku limpas lagu amnesia by 5sos

sebelum ni aku high dengan lagu she looks so perfect sebab in happy mood

tapi bila dalam luka luka jiwang ni aku ditakdirkan jumpa balik dengan lagu ni

begitu pun



Alhamdulillah tahajud sembuhkan aku

mandi sebelum subuh,

layan ulangan inspirasi varsiti pukul 4 pagi

berpagian


dan lagu ni ibarat jem tambahan

bait2 lirik dia biru

"i drove by all the places we used to hang out getting wasted"
awal2 lagu ni memang meremang la, huh entah berapa baldi da aku karau gara2 ni. padan muka aku.

"when he says those words that hurt you, do you read the ones i wrote you?"
aku tahu sayang dia baik punya. aku yang terhegeh tengok balik mesej2 supaya aaaaaaa aku rasa kami masih contact. senget? lantakla

"sometimes i start wonder was it just lie? if what we had was real how could you be fine"
aku tengok moment dia senyum dia semua sampai mata. Syukur dia bahagia, rasanya soalan aku tanya haritu kat dia da Allah jawabkan. kalau kami tak jumpa lagi mesti tiada apa yang berubah kan. mesti semua macam biasa kan. huhu

"like every single wish we ever made"
ini yang sendu ni. aku ingat dia tarik lengan baju aku sambil buat suara manja "eee.. ndala" sebab aku kata "gogok nda tau macam manala..." tarik nafas jap "...gogok kalau puan pun tinggalkan gogok macam kawan yang lain" :'(

"like the way it felt to fall asleep next to you and the memories i never can escape"
aku ubah macam manapun keadaan bilik aku, aku tetap tak boleh lupa x'(

"the pictures that you sent me they're still living in my phone. i'll admit i like to see them. i'll admit i feel alone"
dia suka hantar gambar.. dan aku masih simpan sehingga aku tukar memori card yang besar sikit tapi aku masih simpan dalam favourite.

tolong aku Ya Allah

aku yang cengeng. sekian.



3.12.14

bila aku angkat dumbell aku rasa penat mungkin sebab aku mahu dumbell tu lebih berat dari yang biasa agar aku tak terasa beban yang ada dalam hati aku

9.11.14

buka mata
bangun dari tidur
lagi, aku ingat dia

dia

dia

dia

spontan aku ulang lagu ni

mungkin sebab aku rindu dia
maaf ku telah menyakitimu
ku telah kecewakanmu
bahkan ku sia-siakan diriku
dan ku bawa kau seperti diriku

walau hati ini terus menangis
menahan kesakitan ini
tapi ku lakukan semua
demi sayang

akhirnya jua harus ku relakan
kehilangan teman sejatiku
segalanya telah ku berikan
juga semua kekuranganku

jika memang ini yang terbaik
untuk diriku dan dirinya
kan ku terima
semua demi Tuhan
jujur aku tak kuasa
saat terakhir ku genggam tanganmu
namun yang pasti terjadi
kita mungkin tak bersama lagi

bila nanti esok hari
ku temukan dirimu bahagia
izinkan aku titikkan
buku kisah kita selamanya

8.11.14

untuk pertama kali dalam bulan ni
aku bersiap dan jumpa kawan
seorang kawan berulang-ulang bertanya padaku
adakah aku sihat
mengapa smakin kurus
dia sikit tak cam diri aku lagi

mungkin kerna rindu
ku tak selera makan
mungkin kerna rindu
ku tak lena tidur

mohon setiap hari
aku boleh jalaninya
kerna ku terikat dengan rasa sayang
sehinggakan ku
ketawa atau nangis

selain rakan, familiku
juga tanya hal yang sama
ada masalah ka?
jika tiada knapa bermuram muka

sekali lagi ia
mengingatkan aku
tidak dengan mu
kehilanganmu

mungkin kerna rindu
ku tak selera makan
mungkin kerna rindu
ku tak lena tidur

mohon setiap hari
aku boleh jalaninya
kerna ku terikat dengan rasa sayang
sehinggakan ku
ketawa atau nangis

tanyakan saja
banyak pun takpa
ku tetap tak boleh laungkannya
kerna risau dengan satu nama
pedih ini kan kembali

andai aku nangis
ku ketawa kuat
andai ingat engkau
ku alihkan topik

namun bila elak
diri kau semakin ku rindu
sedang memandu ke rumah
ku rasa dirini bodoh

ku menangis lagi

kerna tak tertahankan
ku menangis lagi

31.10.14

"sehari dua mungkin boleh ku harung
masuk ke tiga berlewah ku termenung
selepas seminggu fikiran bercelaru
meruap-ruap bimbangku".. - KRu

Alhamdulillah perlahan-lahan aku akan terbiasa juga, walau rindu macam manapun aku pada mereka, aku kena redha, semua milik Allah.. dari dia semuanya datang dan kepadaNya juga semua akan kembali. hamba redha Ya Allah :') apapun semua kesilapan datang dari diri hamba yang jahil ni, hambalah yang bersalah.

aku fikir frasa orang yang banyak kawan di dunia ni terbahagi kepada 2, adapun formulanya begini :

1. Orang Baik : Banyak Kawan Baik
2. Orang Jahat : Banyak Kawan Jahat

yang kurang kawan -.-' tabiat tu mix kali ya

saudara dari Unique ada bagi perkongsian "Bila Allah bagi kita ujian, itu sebab Allah nak tengok kita makin jauh atau dekat pada Allah".

Hasbunallah wa ni'mal wakil



24.10.14

i met miss beautiful today
i met her after 1, 2, 3, 4, 5, 6..

1 week

talaga?

yep, just 1 week but i missing her like crazy

she ask me "how are you?"

i said "fine" simple yet lie

no, uh why dont i say

"nop, im not fine im totally miss u, can't u see it?"

tsk.. coward

im so happy to see her again
and to have her sit beside me

God knows how to make me feel right

i love u Allah

but

this evening i make her mad

my childish act can't make things up

moreover, i make her blow up when taqqi nearly hit the other car

idk but what i know is i failed to be a good friend for her

to protect her from harmness and dangerous



its better if i stay away from her

sorry but i am too love to hurt u
 

18.10.14

13.10.14

...ABCDEFGH I want you to know that
every single thing i did for you is for God ^_^

10.10.14

...
"cepat gogok cepat!!!"
...
"jadi macam mana miko kita tumbuklah tuan mu?"

comelnya puan~

an an an

walaupun perkenalan kami tak lama, tapi setiap kali bersama dia buat aku rasa amazing.

ala-ala pengembaraan yang sentiasa excited and happy

jadi lepas ni kalau aku tengah memandu dan aku nampak lampu isyarat 'sedia'
mesti aku teringat dialog puan yang pertama ^^

dialog kedua pula buat aku tersenyum sebab..
nampaknya bukan aku sorang saja yang bercakap dengan patung xP

Alhamdulillah Ya Allah Alhamdulillah Ya Rabb

jagalah dia, sayangilah dia


2.10.14

wah lamanya nda lepak malam

"your beauty is timeless never outdated"

hujan renyai2..

kalau mau ngam dengan cuaca patutnya aku order hot choc

its ok, its alright everything gonna be fine


but not really


this night,

i didnt mean to make her sad


sorry this pabo please..


tak terniat pun mahu cemarkan hubungan persahabatan ni

biar ada yang masih merasa tidak percaya

biar ada yang sangsi tentang perasaan ni

benar aku dan dia adalah sahabat

sama seperti aku dan kamu

kawan.



bukan mahu mjual nama Pencipta 

apalagi sewenang2nya mnyebarkan ayat2-Nya

aku tahu aku bukannya suci murni, masih tergagap2,

tapi aku masih diberi peluang memegang torchlight hidupku

agar aku tidak tersasar dari pantulan cahaya yang lurus membimbingku.



maafkan aku kerana berfikiran kamu benar2 memahamiku,

memahami yang aku dulu songsang tapi tidak pernah merosakkan dara si gadis,

memahami yang aku tahu skill tapi itu dari bahan bacaan dan tontonan semata.

tapi kamu tidak faham, kamu masih tak faham..



sehinggakan pada masa aku tengah bkongsi cerita dengan kamu

satu2 dari kamu berfikiran 1001 aliran yang berbeza dari maksud ceritaku

sampaikan ada yang merasa marah dan geram tapi bila ditanya, tidak tahu

dari gurauan yang aku fikirkan sudah menjadi 'semut hitam di atas batu hitam'

hinggakan ada di antara kamu yang mengatakan aku mengukir aib di atas badan sahabatku sendiri

Astagfirullah



aib itu hanya wujud dari fikiran kamu sendiri

dari cerita yang biasa, kamu pergi berfikir yang luar biasa

tidak wujud perilaku Rasmi, Score, Permainan Siku dan Lutut dari tong fikiran kamu

Nauzubillah


datang bulan atau nda datang bulan

haram tetap haram


kawan kekal kawan


kenapalah silang kata ku 

kamu isikan dengan jawapan kamu sendiri 

yang mana tak kecukupan kotak kamu isi dengan karangan



kenapa tidak kamu tanyakan pada aku sendiri saja

kan sudah jadi fitnah, sudah jadi dosa, jadi kami tentang!



untuk apa diikutkan perasaan

bila mana nanti dilaknat Baginda 

dan dihanyutkan ke dalam Jahanam


J'k












30.9.14

cepat2 tekan punat next track
sebenarnya aku xmau dengar sendiri lagu yang pernah aku nyanyi
lebih2 lagi depan dia
malu aku malu 

kalau malu mesti tegak bulu leher
kalau feeling low mesti meremang bulu badan rasa nak demam
tapi kalau nampak yang cantik mesti senyum meleret punyaaaaa

lari topik lol

hmm tak best la pandu diam2 ni
aku pandu kereta sorang diri pun paling slow miming dalam kereta x)

bacaan aku tadi ada tulis selalu kalau girl pull away from us
maksudnya dia nak stable kan diri dia
betul atau tak aku sendiri pun xpasti
so biarkan saja la

bolehkah aku biarkan?

aku tak rasa aku boleh..























J'k




28.9.14

Bismillah

she said goodbye
try to give a handshake instead i just grasp her thumb
a little longer :)

malam ni, aku ketepikan af. lepas buat wajib
aku duduk atas katil dan mula menulis
tak perlu banyak fikir
biarkan spontan

bekas kaca aku tutup erat

setengah jam lagi masuk jam 12am

doze off luk. Salam :D

20.9.14

Lucky days.

i text with her while im still eating my lunch lol
she said she still didnt have her lunch today
so i thought too buy her lunch yay~~~

i ask her what she want to eat
she said no it will be burden me
but i insist to buy her lunch (without she know it) kkk

so after i eat and done with my zohr prayer i rush to my beloved car
Thanks Allah give me an idea to buy her lunch near my house
after i pay for the tapau, i go to her house

as i reach her house i call her and tell her i go up to her house
hah! gotch her, after blabering me for a while i made my way to her house

tok tok tok

then there she is
beautiful girl, how lucky i am to have a beautiful friends like her

she invite me to come in
while she do her homework
im watching television

after done with it she ate her lunch :)
an hour later her mom, elder sister, brothers and her brother in law back from outing

...

its evening, i made asr and maghrb prayer at her house
its been 5 days since my mother outstation i get bored in home which is leave me and my super-dad so
i get aunt/her mother permission to bring her daughter to my house
after i get aunt permission and have my great dinner in her house
i take her to my parents home*

for the first time i saw
she's a little bit shy
cute right :)

*Thanks for the slurping coconut-magic :P

19.9.14

9/19/14

Selamat pagi puan sayang awwww (joyful)

Pagi gogok syg

Salam jumaat puan (clap) ok suda mood? ble suda gogok bw kluar?

Salam jumaat juga. Hee. Bila?

Errr bila ya dr puan sjla hehe

Ouu. Bha. Lunch la

Aye aye puan (grin)(grin)

Gogok gerak jm rapa?

Puan mau jam brapa? (grin)

Bole smpai sblm jam12?



tik tok tik tok

pandangan mata aku tak jatuh dari jam dinding. kalau aku superman pasti pandangan aku tembus sampai ke bilik stor yang berada di belakang jam tu hehe

ngam2 11:30 lepas sunat, tanpa panaskan enjin aku terus lajak ke ofis puan



11:42 AM

Hehe sampai


harini aku lunch bersama dengan 2 orang bidadari dunia in sha Allah merangkap bidadari di syurga juga :)

selesai menunaikan ibadah di Jumaat yang cantik ni aku pun macam biasala hantar puan balik ke ofis walaupun aku tak dapat nak hantar dia balik harini tapi takpa la asalkan aku dapat peluk kawan aku. maaf puan sebab mengambil masa yang lama :(



5:03 PM

Thanks for the hug. (chuckle)

Oh gantung tu haha



gantung sebab ada cerita di sebaliknya

~~~FLASHBACK~~~

kalau dia ingat hari yang dia minta ambil pulang,
petang tu aku nak sangat jumpa dia. aku tak tahu tapi aku rasa aku perlu jumpa dia dan buat macam apa yang dia post malam sebelum aku ke ld.
aku tahu lepas dari malam tu kalau aku tak dapat jumpa dia pagi esoknya aku suda bertolak ke lahad datu :'(
tapi bukan sebab tu aku sedih tapi aku sedih bila kawan aku sedih.
aku ready bsiap utk kluar sambil tunggu balasan chat,
chat aku bunyi pelik aku tanya dmana?
direct trus aku tanya begitu dunggu an
dia balas dia di sg. kayu
apsal la aku ni -.-" mesti dia belum makan
biasanya kalau aku ambil dia lepas kerja selalu singgah makan
mungkin dia sibuk dengan anak buah dia last2
tunggu punya tunggu pakaian yang aku pakai aku ganti

aku tak dapat jumpa dia..
dan post dia malam buat hati aku robek
aku cuma mampu ucap jaga diri
masa tu aku da mula fikir
aku kawan yang xguna
kalaulah dia tahu

balik dari ld,
selesai zohor aku terus contact dia tanya kalau aku bole ambil dia pulang dari kerja dia kata dia tiada mood. tapuk2 rasa hampa.

~~~FLASHBACK ENDS~~~



sebab tu la aku turun jumpa puan harini. Thank You Allah

better late than never ;)












13.9.14

"Kenapa mau masuk?"

Nda..

cuma mau bagitau

gogok rindu puan :(

9.9.14

Masuk bilik bunyi notti. wechat
behhh pagi punya chat, balik dari airport baru masuk

"Pagi gogok syg" - puan sayang (8:57 AM)

rasa penat pun hilang

senyum sendiri-sendiri
ada beberapa jam lagi sebelum ambil kawan di terminal

selesai solat aku bersiap ke terminal
coklatnya aku capai dan simpan elok2 dalam kereta

rindunya..

selesai hantar alle dan waeda ke tinusa
aku marakkan left signal dan masuk ke perkarangan rumahnya

aku nampak dia dengan jersi merah
itu saja

sudah buat aku tersenyum lebar
God bless her

asalnya memang sekejap saja
bagi gift dia lepas tu balik
tapi aku rasa

stop. stop.

ok dah nak habis ni

masa pusing hantar puan balik, puan nampak kereta mama dia
puan suruh aku pandu ikut sampai belakang kereta

"Gogok macam mana?"
"Gogok pun nda tau"

gapai coklat,
kiss pipi aku cepat2 pastu keluar dari mutaqqi

pandangan aku kesiring tengok boboi di tepi jalan
lantaklah.. because i'm happy x)






7.9.14

6:28am

drive kereta menuju Jalan Merpati mencari menu special

Alamak!

Restoran Tomyam Corner tutup la
takpa jalan lagi

Jalan dekat hujung nampak restoran kat wijaya pun tutup
errr aku u-turn la p fajar dulu
eh bagus aku round area labuk jaya

untuk kedua kali aku buat u-turn di Jalan Gaya
LOL

sambil-sambil tu aku tengok jam

aku naik labuk jaya masuk Restoran Hameed
Mamak tu boleh buat pouting depan aku

yalah yang aku pi tanya Roti Bakar buat pa?
Mamak jual Roti Canai saja la PIRAHHH

round lagi di sana
manatau ada melayu yang buka kedai awal
hmmm haram -.-'

turun labuk jaya fikir nak pi Batu 8 ka tidak
mengejar masa dee

pecut minyak ke Fajar lama
tengok2 Sdk Seafood buka pula

bah pusing dulu
naik tengok.. sama juga tiada

Last but not least
kedai Cina di fajar jugala paling manang

lepas tapau aku pun ke Murni

"Kalau esk pagi gogok call puan angkat ya"
"InshAllah"
"Jam 5 subuh ka 6 pagi ka xD xD xD"

lari-lari anak
ada dalam 10 tapak lagi sampai di pintu rumah puan

calling
tut tutt tutt

"Hehe. Mntau masi tido"
"Kalau puan tidur gogok pusing blk airport"

dia angkat

"Hello"
"Selamat Pagi Puan"
"Pagi"
"Gogok ada di luar, depan pintu"

sibuk kacau orang tengah tidur, kejam kan aku. aduh

tak lama pintu rumah dibuka

Alolo~ dia pakai baju tidur la
(Pemandangan paling cantik di dunia)

dia bagi signal suruh masuk
tapi disebabkan aku ni paling trep bila buka kasut
serta mengejar masa yang nda boleh dikejar

"Gogok kejar masa"

bagi menu dia,
peluk dan cium pipi kanannya

Wah wanginya macam wangi baby ^_^

...

tengok senior pakai varsiti
terus aku teringat varsiti aku masih dengan puan

dasar gogok =P



5.9.14

"Gogok sayang mau kasi tinggal air nda habis"
"Kenapa nda dkasi habis?"
"46"

Sebab
gogok lebih sayang puan daripada air tu

"Kenapa gogok sayang puan?"
"Itupun gogok tiada jawapan"

Sebab
Aku sayang kerana Allah Taala

"Tidak beriman seseorang itu sehingga dia mengasihi saudaranya sebagaimana dia mengasihi dirinya sendiri”. (HR Bukhari & Muslim)

3.9.14

"tiada cakap
selamat pagi..
selamat malam..
sayang puan.."

bagaikan ditumbuk hati ini

"gogok yang lain-lain"

ada orang pernah berkata
sayang boleh bertukar menjadi obses
akibat terlalu sayang akhirnya merasa sakit

tetapi apakan daya

justeru kerna sayang la aku buat begini

jangan bimbang
jika dipanjangkan umur
sampai tua pun aku tetap menyayangimu

ya kawan :)



31.8.14

Tell me why you're so hard to forget
Don't remind me
I'm not over it
Tell me why
I can't seem to face the truth
and i really don't know what to do

I'm just a little too not over you

Memories, supposed to fade
What's wrong with my heart?
Shake it off, let it go
Didn't think it'd be this hard
Should be strong, movin' on

But I see you
Sometimes
I try to hide
What I feel inside

27.8.14


"puan sayang gogok"

...
...
...

demi Tuhan aku sayang dia
aku tahu cepat atau lambat
perkara ni akan berlaku juga
fikiran aku melayang teringat 'mommy uji'
dia sudah berumah tangga punya anak. bahagia

ya masih awal

steering aku genggam kuat
cengeng tapi aku

redha

aku menangis gembira

faham kan

dengan tergagap2 aku kata
"masa yang ada sekarang ni gogok akan hargai"

malam ni, malam yang paling jauh aku pandu sambil pegang tangannya

terima kasih Cinta

kerana berikan aku peluang

yang sementara untuk selamanya.


18.8.14

"Gogok"

chat masuk

"Puan sayang"

send

nda tunggu lama terus call puan.

...
"gogok ambil puan petang ni"
"ok boleh"
...

tqsm tauke

dalam perjalanan pulang ke rumahnya
aku terkongsi masalah lepas
dummy

"pertama kali gogok minta tolong dengan puan" (chuckle)

as always, puan pendengar yang baik
Allah she help me a lot without she know it

just to be with her and all my burden will go immediately

this is seriously cute
i pecked her nose
she scrunched her nose

gross

might be, lol

gogok sayang puan sayang.


13.8.14

saat bahagiaku
duduk berdua dengan mu 
hanyalah bersamamu

mungkin aku terlanjur 
tak sanggup jauh dari dirimu…

seribu jalan pun ku nanti
bila berdua dengan dirimu
melangkah bersamamu

ku yakin tak ada satu pun
yang bisa merubah rasaku untukmu

ku ingin engkau selalu >.<

10.8.14

sengaja aku pilih harini
sorry taqqi but compare to her
i choose to meet her first

pemandangan paling cantik
she in pajamas

i dont know where i got a courage to peck her cheek
normal gesture?

my answer
ucapan sayang bukan cuma dibibir. got it.

...

"jadi apa kau cari
rasa keterujaan la
excited bgitu?"

"lain ron, cuma along suka rasa *jatuh..."

"kiranya kau ni lebih playboy dari aku la..."

memandangkan jarak usia kami  beza cuma setahun jadi dia boleh membuat kesimpulan yang ringkas bahawa aku jenis orang yang tak berani untuk menginjak kaki ke tahap yang seterusnya dalam perhubungan.

not in a serious relationship

"mesti kau takut rasa sakit kan atau apa-apa yang buat kau jadi begini"

disakiti dan menyakiti 
sinonim dengan lagu indonesia yang hits macam pisang goreng

haha

aku memang begini

*perasaan yang buat aku mahu rasa berulang kali
rasa jatuh/fall in deeper

8.8.14

sedang aku buka butang baju satu persatu
aku terfikir kalau ada perkataan yang aku sebut tadi menyinggung hati puan

aku mahu dia tahu
kalau perkataan rindu yang lain hantar langsung tak memberi kesan yang sama macam puan selalu sebut sama aku

tak sempat bagitau cermin mutaqqi diketuk*

ada hikmah nda dapat peck pipi gojes an kalau tak mesti aku direct naik katil trus mlayar bahtera hahaha

syukur sempat solat

*puan cantik macam selalu ^^
gogok sayang puan.

5.8.14

untuk kali keduanya dalam bulan syawal dapat jumpa puan ^^
bahagia~

"aunt, pinjam dulu anak aunt" >.<

kami borak dari depan pintu rumah
sambung ke tempat letak kereta

alala
susah betul aku nak lepas si puan
risiko juga buat pda ni ya
puan memang brans ^^

"abcdefgh i love you
oh no baby, i will never let you go for sure
cos you are everything i've been waiting for whole mylife"

ikutkan hati nda mahu balik
jarang bah kami ngobrol bareng TT
bajet jumpa nur fazura an kkk

pajurang

syukur sangat2
biar sekejap
dia ada disisi

"Tuhan tolong aku
tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia"

semoga puan cantik berjumpa dengan pangeran
yang jaga dan sayang puan sepanjang hidupnya. Aamiin

30.7.14

mahu jumpa puan harini
keluar 30 min. awal sebelum masa lunch
dalam perjalanan aku call
...

mula2 double park
kemudian betul2 parking

takut-takut
whatsapp la

"Salam, puan suda makan?"
tengah aku taip ayat
"kalau belum temankan gogok lunch boleh?"
terus dapat reply dari puan
"Wassalam. tgh mkn."
"Napa?"

kecewa tak haha
aku malu kot

reverse gear
aku balik ofis

sampai ofis
aku buka chat dan balas
"ingat puan suda mula puasa 6 hehe"

14.7.14

6:18am

lewat bangun
limpas sahur
limpas subuh
Astagfirullah

buka phone ada chat masuk
tak berapa nampak jam berapa
tapi yang pasti itu chat puan! puan!!!

gantung tuala di bahu sambil bdoa semoga aku sempat qada subuh yang tertinggal,
terus meluru ke bilik mandi

harini aku jadi driver puan lagi la
seronok oh..
tepat pukul 7 pagi aku park mutaqqi di taman murni
sempat lagi melihat penerbangan pertama air asia berlepas pagi tu 

aku nampak puan turun dari flat
puan cantik
sangat

dia kata kenapa tak bagitau dia
"gogok kan pernah cakap kalau bagitau itu bukan gogok"

perlahan dia tarik hujung lengan baju
"puan rindu gogok."seperti berbisik tapi aku dengar

"samala."
jangankan orang lain aku sendiri tak puas hati dengan jwpn singkat tu
sebenarnya aku nak sangat kata pada kawan istimewa aku ni
rasa rindu aku lebih daripada rasa rindu dia pada aku huhu TT

jiwang seyh

muzik instrumental dalam kereta aku menarik perhatian si puan
sah-sah jiwa aku ni sentimental kan tapi malu pula aku nak mengaku depan dia

ceh sama orang lain aku tak malu pula
hampeh

aku layan muzik soul spt kenny g, jay chou & stevie hoang

soul la sangat kan xD

bila nampak puan buka ofis, aku tambah respek kat dia
toksah la tengok masa kan nama pun company

tapi aku dapat nampak hasil pembesaran aunt pada anak2 dia
walaupun baru kenal puan tapi aunt berjaya ya berjaya
tabik spring dekat aunt :)

u-turn aku pergi bayar park d mps, cash kat the peace dan survey kasut
next, isi makanan asas mutaqqi di petronas

aku sampai di ofis puan jam 11:23am
adjust kerusi, kemudian slumber ayam while listening to stevie playlist

tak lama puan pun keluar dari ofis
again she says sorry

no sweat la puan
untuk puan gogok tak rasa penat pun

hehe

rahmat, sepanjang tengahari turun dengan hujan panas
aku langsung tak memainkan peranan behhh -.-'
tolong betulkan gok
gok, gok..

puan ada tanya kenapa tak stay saja di rumah dia
hah jawab la jawab la haha
aku malu dengan aunt la weyh

TYG

pendengaran aku jam 1:30pm aku kena ambil puan di rumahnya
tapi disebabkan aku tengok post puan di wechat
35 minutes ago puan masuk tidur

jadi aku kasi cukup sejam baru aku gerak dari rumah
sebab mana ada org tidur sekejap kan
kesian puan
what?

1 hal lagi, puan mesti nak makan kan
eh! hal perempuan la kalau tak puasa

disini aku nak highlight sikit
aku tak pernah tak percaya kat puan ya

tak pernah, adapun sebab apa?
aku utamakan dulu keselamatan dia
kan baik perangai macam tu kan kan

sampai ofis puan
aku ada tanya dia lepas xoxo

"bila gogok dapat jumpa puan lagi?"
"nda tau la"

nda tau la, nda tau la, nda tau la
spinning spinning spinning
lama-lama aku pening

aku balik rumah terus masuk tidur

Adios.








Eh.



Alhamdulillah, tq puan.

Salam ^^




6.7.14

Sunday Morning.

Rutin mingguan mandikan Mutaqqi 1.0 di garaj mama. Lepas mandikan dan vakum perut Mutaqqi, aku bersiap-siap tunaikan janji dengan aron pergi tengok "Peranti-peranti" bilangnya LOL

Selesai sunat dan bersiap2 aku bergegas keluar dengan Mutaqqi, buka phone cari nama gadis bertuah hehehe, yalah dah rymz dan eurrene tak dapat keluar ajaklah *Pajurang ^^

Senior bilang biar berempat jangan bertiga.

Lepas ambil sr dan hantar assignment mama dekat oum kami round balik ke batu.7 ambil crush si miko :*
Kesian Puan sudahlah kurang sihat aku bawa lagi dia keluar, hurm gogok gogok...

Next, kami ke Kg. Air ambil si genit =P al-kisah Mutaqqi ngingis pada hari ni menangis la aku tapi air mata nda keluar2 -.-'

Park depan Seoul Hotel Garden kami berempat mendaki Cineplex Sandakan dan berjaya membeli Tiket Transformer 3D weyhhhh (dapatla aku kembalikan Spek Mata 3D yang aku tbawa balik haritu haha).

Seronok oh walaupun aku tak ikut film ni dari mula, tengok pun yang unfull di TV3 kui kui kui
apapun macam biasa, aku ni jarang minat 1st Hero dihhh
banyak2 karakter baik mesti aku pilih watak antagonist hehe


MEGATRON


sebut sajapun dah meremang bulu leher an? an? an?
apapun 'bad guys never die' ROLF
muka buruk dan ganas giler aku kata handsome
terus kawan tarik muka kahkahkah

habis tengok wayang hantar Ira balik
kemudian, bermulalah 1001 kisah bilang senior
Bandar - Indah Jaya - Kim Fung - Utama - Tmn. Murni
Syukur yang ikut ni kawan-kawan yang caring eh
tertutup juga yang ngingis
kalau nda cuai nda la menyusahkan orang lain =(

Last but not least,
PRAY.PRAY.PRAY

lambat atau cepat beliau tahu juga an, benda kat dunia tak boleh nak sorok selamanya.

Apapun malam tu, sleep well dengan haruman puan ngeee ssnya aku an hoho

*perempuan paling cantik di dunia ^^


2.7.14

"Jan suda gosok baju?"

"Ah..."

"Bangun la 7:20 suda ni"

sekilas tengok jam, sudah masuk pukul 7:13 AM aku bingkas bangun dari katil,

1. buka laci keluarkan seluar kerja lepastu gantikan dengan pajama semalam,

2. buka almari keluarkan kameja kemudian sarung di badan,

3. butang baju cepat-cepat sambil tengok muka di cermin
(suda gosok gigi masa sahur juga bah),

4. habis berpakaian aku sembur suit dengan boum,

5. cium mama,

6. pakai kasut,

7. tekan remote kereta, pray, start enjin dan tengok jam,

its 7:22 AM

ingatkan tabiat masa kampus sj macam ni rupanya sampai kerja pun macam ni juga -.-"

20.6.14

"Dtg yaa. Sy pengen ketemu kamu lagi. (chuckle)".

chat yang puan hantar buat hati aku berbunga2
nasib baik katil tak jatuh masa tu sebab
aku punya gerak kalah budak2 tadika punya excited

selepas isyak aku gerak ke rumah puan
sebenarnya aku tak bermaksud nak ambil jaket tu sekarang
aku cuma nak tengok puan dan haha aduh malu pula
aku rasa nak selalu dekat dengan dia ><
cheesy kan.. lantaklah korang nak fikir apa
tapi aku sayang Lillahi Ta'ala dunia & akhirat ^^
anggaplah cinta Saidina Abu Bakar kepada Baginda SAW

sampai saja di sana,
aku tak pula bfikir tentang minyak yang bbaki 3 bar tu
sampai sana aku cuma tfikir nak makan aiskrim jak
ni mesti pengaruh OldTown tadi masa lunch
habis beli aiskrim aku tunggu puan di bawah
ada juga contact si pare tapi dia shif malam
bilang acha berdua lebih baik har har har

aku nampak dia turun sambil jinjit jaket 
puan sangat flawless sampai aku speechless
kalau aku lelaki malam ni juga aku masuk mminang

serius gok serius

back to the story,
macam biasa la asal dia masuk kereta saja
aku sendiri tak mampu nak decide nak bawa dia kemana

puan yang cantik lagi bijak ni ajak ke labuk jaya
aku rasa masa kecil puan suka dengan torch light kot
sebab tu suka tengok lampu2.. comel kan puan! sangat

sampai sana park dan lepak xD

sweet touch and memorable
puan kata "mau minta puji boleh?"
aku yang sentiasa blur ni pun kata bole sajala

"you would hold my hand for a while but you hold my heart forever" ><.

kemudian kami sambung bercerita dan perlahan lahan..

"she's got her pretty little head on my shoulder"

pun tak lama
sekejap pun tak

saat tu baru aku menghargai masa yang bergerak perlahan

pusing-pusing

maksudnya muttaqi dah hampir dengan rumah puan
sedia untuk hantar anak dara orang balik dengan selamat

aku taklah terer sangat memandu dengan sebelah tangan
tapi dah jadi habit sejak mula kerja part-time dulu

"right hand on steering wheel while left hand holding her hand"

sebab kurang confident aku pun bawa kereta s'slow yang mungkin
dalam masa yang sama untuk menghargai saat2 bersama puan tersayang

awww

aku ada kata dengan puan sebelum tu
untuk jadi kawan baik aku tak mungkin dapat
tapi aku cuba untuk jadi kawan istimewa puan

jadi aku yakin la? hahaha

"i kissed the forehead of someone i loved" :-)

usai letak jaket di bilik
aku turun ke bawah dan berwudhu
masuk bilik satu bilik harum dengan wangian si puan

"Puan kan tayaannggg taamaaa gogok. (chuckle) (chuckle)"

kalini mungkin rasa aku sama dengan puan haritu
sebab jaket tak lepas dari dihidu Subhanallah

bila ada perkataan yang tak mampu untuk dirungkai dengan kata dan ditulis dengan pena, masa ni lah untuk aku noktahkan entri ni. in sha Allah sambung di masa hadapan.

Jazakallahu Khairan ^^


P/s: "Tidak sempurna iman seseorang sehingga dia menyayangi saudaranya seperti mana dia menyayangi dirinya sendiri." (Riwayat Bukhari).











18.6.14

habis buat assignment mama trus lentok haha bukan begitu cer dia

semalam untuk pertama kalinya gua dapat bervideo call dengan pajurang
wahhhhhhhhhhhh bestnyaaaaaaaaaaaaa
hehehe

sy suka sy suka sy suka

lepas chat puan call

da set ringtone cepat trus aku angkat call walaupun masa tu aku tengah tidur hehe

2 kali puan beli super savers
sejam pertama tu tak banyak cerita
sejam berikutnya baru keluar banyak cer
tapi alarm dari baba membuatkan perbualan kami jadi kekok -.-"

part yang paling aku suka bila
dia kata dia nak aku ucap *564 sampai dia tertidur


kejap! kejap!
puan yang so sweet ya bukan aku -_-'


"kau adalah manusia yang paling beruntung memiliki kami
dan ku tiada habisnya menyayangi kamu sepenuh hatiku
sayang yang luar biasa ku serahkan pada dirimu
kaulah sayang sesungguhnya
sekuat hati ku kan menjagamu
demi nama persahabatan ku kan berjanji seumur hidupku takkan lelah mendampingimu". ^_^



*gogok sayang puan.

16.6.14

pare minta tolong hantarkan dia jumpa aunt
untuk bagi balik hp aishah
aku ok saja asalkan
dapat jumpa puan ^^


masa pare ke atas aku enjoy la habiskan 'air gula' ni
konon untuk tenangkan diri
supaya tak gugup bila jumpa puan
tak sedar rupanya dah terlebih gula pula
habis malam tu aku jadi banyak cakap
luar biasa~~~~~~~~~~~~~~~~~
hahaha

puan is so sweet
rupanya si pare ni pemalu
baru aku tahu haha

jaket ala varsiti 
yang aku pakai setiap malam 
sejak hari kursus tu
aku bagi dekat puan kesayangan
hentam sajala kalau bau peluh melekat kat situ
har har har (ketawa jahat)

habis cer kitaorg pun balik
tak berani la nak kanan kiri puan sebab ada pare

nanti dia bilang "diii" habih la aku

i held her left hand and gave my kiss on it

ALLAH MY LOVE <3<3 so grateful..

malam tu otp dengan puan
dengar suara puan mak oiii manja dia
tahan hati sajala kalau nda bole jatuh oh
jatuh apa?
jatuh cinta? bukan
jatuh hati? errrr bukan juga
jadi apa?
jatuh iman ^^

tak boleh sambung cer la malu wieeeeeeeeeeeeeeeee =P



12.6.14

rupanya si puan mau bawa jaketku balik!!!

woahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
gembiranya awwwwwwwwwwwwwww

^___^

10.6.14

mau buat kejutan lagi aka main-main haha
semalam jam 10:07 pm puan minta aku datang tempatnya
ada barang sis nya mau di bagi dengan si pare

sampai ofis aku tengok banyak jugala
tugasan yang perlu disiapkan

jadi aku laju laju bikin
cepat siap cepat jumpa puan

tapi sebelum tu
aku chat puan bgtau
harini aku banyak tugas nak diselesaikan
tak janji kalau dapat tolong puan hantar barang
padahal.. ^^

supaya buat lakonan real
aku tak datang masa lunch
aku pergi rumah puan lepas habis kerja

tapi macam nda surprise la hahaha
mission failed tet tet tet

puan turun kemudian terus pasang tali kaledar
katanya mau bagi sendiri sama si pare
kebingungan terus aku bah

tambahan pula dengan cantiknya, harumnya,
plus hadiahnya 'sang monyet pink' aka paul frank
buat fikiran aku kosong (excited too much)

so, aku pun pandu kereta terus ke taman rajawali tanpa bertanya
mana arah jalan yang kami nak pergi untuk hantar barang tu
last-last aku malu sendiri sebab silap jalan

tmn.murni -> tmn.sejati -> tmn.rajawali -> tmn.rimba -> wisma persekutuan

pergh buang minyak kan aku
memang
sangat

lepas jumpa pare
puan cantik ajak pi mcd
order di drive-thru pastu park depan giant
favorites spot puan and the geng

kami borak2

and i did another gentle act after she say she felt cold
aku buka jaket korporat yang aku pakai dan pakaikan di bahunya
habis borak hantar puan balik

i kiss her left cheek and say goodbye

malam tu sebelum tidur, aku tak tutup muka dengan bantal seperti selalunya tapi aku tutup muka dengan jaket yang aku guna untuk panaskan badan puan. aku suka wangi dia walaupun dia kata dia tak mandi tadi petang lol ^_^

Gbu <3




6.6.14

Puan and the geng going for TRIP

asal sebut keluar sandakan saja trus aku rasa rasa haha

baikla tak lawak ><

aku da fikir dari kemarin harini aku mau jumpa dia
lepas tulis plan dan tanya pendapat pare
masih ada rasa ragu2, aku menapak ke surau
lepas bersihkan diri aku mohon isyarat dari Dia

mimpi dan gerak hati

aku percaya Allah

aku start enjin kereta trus ke ofisnya

Alhamdulillah plan berjalan lancar

untuk pertama kali aku bawa dia kluar minum


lunch -> tmn.murni -> ofis puan


i kiss her right cheek ^^

*pengaruh muzik buat laku aku spontan dari kata

God blessed u Puan!




*stevie hoang - kiss the girl



26.5.14

Puan marah lagi

apa tak nya habis main futsal aku buka moment
tengok takda post terkini si puan di wechat
pelik juga..
syok2 si pare hirup minuman berais aku pi kacau

"pare apa post puan yang baru?"

"ada ni gambar dia dengan kawan dia".

"si puan guna baju yang malam ni punya?"

"bukan pare".

hati aku kata mungkin dia hide moment dia lagi dari aku
kemudian aku buka hurmmmm

SAH LAH DI HIDE

aduh, lepas bagi tunjuk pare
aku keluar dari meja
terus cari port bertenang di belakang kereta reza
fikir la apa lagi salah yang aku buat kali ni

tak jumpa jawapan
aku balik ke meja
kawan2 pun buat muka blur
adeh

release tension trus semua buat lawak dunggu
layan sajala

abis dorang kembar hantar aku balik
masuk bilik aku ready nak tidur
bukan malas nak fikir
tapi sedihlah kalau dah balik2 bagi puan marah kan
rasa macam tak guna punya orang la aku ni

tekup muka trus tidur
tak lama telefon aku bdering
aku tengok hp kecil ada panggilan yang tak berangkat dari puan
tapi bukan hp tu yang berdering
aku capai lagi satu tengok nama puan atas panggilan
aku angkat la

"tidur?" puan tanya

"errr ya tertidur" sambil buat senyum dunggu

"..."

"puan marah gogok?"

"hmmm"

"kenapa?"

"orang datang sana, gogok bukan mau jumpa puan"

disitu juga aku pukul muka sendiri, bolehnya la aku tak terfikir.. betul2 lambat tangkap.

"maaf, bukan gogok nda mau jumpa puan. masa tu gogok bagi kawan mcik si pare bcerita tak sopan pula kalau kasi tinggal dia di situkan"

"..."

aku tahu aku bagi jawapan yang tak masuk akal, sebenarnya malam ni aku tak jangka puan datang sebab chat dengan dia baru2 tu dia kata dia tak tahu pun mom dan sis dia turun main futsal malam ni dan lagi satu malam ni dengar dia macam ada hal lepas tu mau ambil anak buah dia lagi, hah takpa la kan kalau aku tak bagi tengok muka sekejap. an? an?

"gogok sebenarnya segan".

"eee.. mau segan apa juga".

segan, ya aku segan sebab aku kurang yakin malam tu
musuh aku adalah diri aku sendiri jadi aku kenal yang musuh aku atau diri aku sendiri punya tabiat yang sukar dijangka termasuklah emosi aku sendiri.

"nda mau kawan gogok".

aduh banyak2 perkataan, perkataan ni la yang paling aku trauma sebab perkataan ni juga aku masuk kaunseling masa tingkatan 3 dulu. bab-bab emosi ni aku takleh la.. leleh oh.

"nda mau kawan gogok sampai bila?"

"ntah.. nda mau kawan gogok lagi".

bukan aku tak tanya pasal dia, lepas rima jumpa dia malam ni, aku ada tanya kawan aku

"dia pakai baju apa?"

"dia cantik tak tadi?"

dan macam2 lagi la

selepas tu perbualan kami lebih kepada soal dan jawab

1 soalan 1 jawapan

sampai la aku kata
"gogok nda tau lagi ni macam mana mau pujuk puan".

"nda payah la bah pujuk".

checkmate.
checkmate.
checkmate.

satu kali saja sebut kan,
tapi begitu la dalam fikiran balik2 sampai nda tau lagi mau cakap apa

aku mau cari alasan ka bila aku diam
bukan tapi aku kecewa la uwaaaa

dia diam
aku diam
dia diam

sampai mati panggilan.

mengalah.



23.5.14

harini puan tanya sama ada aku free masa lunch nanti atau tak.
aku cakap tak
padahal aku nak sangat
cuma takkan la nak bawa kawan kesayangan makan tempat yang biasa kan,
nak juga tempat yang istimewa sikit walau tak banyak kkk
niat da ada, plan pun da ada, tinggal tunggu masa saja in sha Allah.

Believe in Allah ^^ Peace Yo!

22.5.14

kedebukkk

apa yang jatuh?

hati 



cantik..

sangat cantik

puan sangat cantik ^^


21.5.14

...perempuan paling cantik di dunia ^_^

17.5.14

hari kelapan.
beberapa hari yang lalu aku beranikan diri untuk buka moment di wechatnya
ada banyak sangat perasaan
yang aku rasa masa itu

perasaan takut
perasaan malu
perasaan rindu

Alhamdulillah penerbangan yang dia naiki selamat sampai. Syukur.

aku tidak pasti sampai bila aku mahu sembunyikan diri.

kalau dulu asal saja dia marah, aku tidak berhenti cari jalan untuk dia maafkan aku

tapi dalam masa yang sama kaedah yang aku gunakan, aku rasa menyebalkan.

call terus..
sms terus..
chat terus..

tapi sekarang aku tidak berani buat begitu lagi kerana

aku takut dibilang...

akhirnya aku seperti cerita dalam komik anime yang aku baca

jadi bayang-bayang.

maaf sebab 564

16.5.14

hari ketujuh.

Marhaban Ya Jumaat :)

umm...aku tahu aku banyak buat silap
dan aku sendiri tidak tahu mahu buat apa lagi

kebetulan pagi tu aunt dalam talian
automatik aku luah dengan aunt -.-'

orang kata bila kita kongsi masalah kita dengan orang lain

separuh daripada masalah kita telah selesai.

My hope is just Allah. Please..

Aamiin.

15.5.14

hari keenam,
mendengar muzik
membaca
mendengar muzik
membaca
mendengar muzik
membaca
mendengar muzik
membaca
mendengar muzik
membaca
mendengar muzik
membaca
mendengar muzik
membaca
mendengar muzik
membaca
...

14.5.14

hari kelima,

"...nobody gonna spend the way i spent
nobody gonna love you till the end
nobody gonna play the fool for you
nobody gonna love you like i do..." - stevie hoang

:(

"aku memang tak berhati besar
untuk memahami hatimu disana..." - samsons

:(

13.5.14

hari keempat,
aku buat dia marah
entah untuk kali ke berapa
sakit juga kepala memikirkan

kelmarin semasa pulang dari kerja
kenderaan yang aku pandu sedikit terbabas dengan lori yang makan jalan
syukur tengah puasa dapat juga control

aku sudah minta maaf dengan dia
orang kata maaf adalah perkataan
yang senang untuk diungkap
dalam ertikata lain klise

bagi pandangan peribadi
perbuatan dari menuturkan perkataan
maaf itu aku rujuk sebagai ego seseorang

senang meminta maaf
dan senang memaafkan
beerti orang itu kurang egonya

payah meminta maaf
dan payah memaafkan
beerti orang itu tinggi egonya

"puan, maafkan gogok ya".

12.5.14

hari ketiga, awal pagi lagi balas wechat puan ^^
gara-gara fiksi aku tidur awal, tak sempat nak ucap selamat malam untuk puan sayang -.-'
pagi ni telefon puan kkk saja nak dengar suara dia, baru ada semangat nak kerja! =)

11.5.14

hari kedua, aish siksanya rasa xP
baik habiskan masa baca komika sampai bundar mata >.<

8.5.14

ini kali pertama aku bawa kereta sambil tersenyum di sepanjang jalan menuju balik ke rumah :-)


agaknya berapa kali dalam setahun kamu feeling down?

3 bulan sekali?
2 bulan sekali?
sebulan sekali?
atau minggu-minggu

aku sendiri pun tak ingat tarikh terakhir aku rasa begitu
tapi yang pasti hari ni
ya hari ini

entah macam mana dengan tittle 'ketelusan aka kejujuran' menembak hati

aku bukan malaikat atau setan

aku manusia. bodoh ya mungkin
bijak? tentu tidak sama sekali

bila mana ketelusan dan kejujuran mengikat fizikal/lahiriah menyayangi jiwa yang lain
aku tidak ragu-ragu untuk memberikan apa yang termampu untuk dirinya
samada ucapan atau dalam bentuk janji sekalipun,
aku berusaha untuk menunaikannya
walaupun
tidak dalam masa sebentar atau memakan masa yang lama

hiperbola menyatakan 'laut ku redah, bukit ku daki'
pepatah pula 'selagi hayat dikandung badan'

aku rasa down
bila persoalan yang di utarakan
memberi makna seperti
"bohong" atau "tidak percaya"

aku mengaku aku pernah membohong sehingga membawa aku ke tahap kedua
tapi itu dulu
itu dulu

ada pun sekarang ini aku menyatakan kebohongan ku pada insan
yang aku letak di belakang mata hati aku

dengan niat melindungi

tapi dengan kamu

aku tidak. 

25.4.14

ada yang membuat aku berhenti, dari menghubungi kamu.
maaf..

23.3.14

18.2.14

kerana aku tahu ternyata ada sempadan di antara kita oleh itu aku tidak lari dari realiti untuk menyayangi kamu hanya kerana Allah Taala.

16.1.14

my birthday crush 3

[Beautiful Girl]

9 April,

eyda. "Vanette Attack".

"the one i had crush on it, is her sister not her younger sister".

how i know her?

RINGGG!
i keep my pace to going back home
but there is something captured my eyes

her

i never knew that this girl is include in 'my life book'

the stories begin...

i never see her face
but one day
my buddies ask me if i liked to play soccer
i say "i will loved too".

i've use to seen that woman
i call her auntie.
it was evening, i see that auntie again...
she called me "Along, come here..."
the best words i can give to that auntie
is she is very cool and i respect her
what i know is that auntie is a mother to my junior
that evening, she introduce me to all of the student in her van.

i cant keep my eyes on the passenger seat
i know the one who i saw last day sat on the same seat
as auntie explain to me
im just looking down cause afraid if the 'beautiful girl'
saw me peeking her

not long after that i've heard that the girl i interested
is a sister to my junior also a daughter of that auntie
God

about the soccer team
that auntie also is one of the player
so is it, i can see that beautiful girl again?

i cant control myself
i feel nervous and excited all of sudden
she made me crazy over her

this is me

as we practise at the field
i cant sense my foot on the ground
just by looking her side
make me faint

it was very sad, i quit from that team
cause my mom doesnt agree me to join outside activity

so what is my plan?
how can i get her number?

i ask from her baby sister

after i got her number
i was too shy to text her
im afraid if shes not replied my message

but guess what?
super zero, fool and this dummy
got her replied messages

Heaven

so, we keep chatting
but i realised that i used maxis number
and that beautiful girl used digi number
so i buy new simcard (digi)

i knew her from the message she send to me

Hari Raya is coming
my hyung ask me
to join them celebrated at their friends house
as maknae i just follow the older

i text her and told her im out with my friends
she ask me "where to?"
so i replied her the name of that place

as i arrived to my friends house
i got text from her
she say that we can meet at one of the bridge
i was so damn excited!
so i prepare myself and go to meet her
5 minutes, 10 minutes, 15 minutes...
until 1 hour...
but i keep waiting for her

there are so many people i cant recognise her face
i text her what kind of dress that she wearing
and she reply me black kurung



...


...


...


is that her? she is so mesmerized
im not lie to myself
she is so beautiful

i keep staring at her
my friend ask me is that the girl i saw
"is really her?"
"if she is why she doesnt look like search for you"?

suddenly
i lost my word
that question stop me to prooved
to my friend that was her
that goddess is her

Yes, i never see her face to face
because i only see her whereas
behind her back or side of her faces

God, im helpless

as i turn around to see her again
she no wheres to found
i see to my right and to my left
she nowhere to found

because of my lack confidence
i lost my chance to meet her

pabo along pabo!

i hurriedly text her...
but she not reply my message
i call her
but its failed
touchlick here, touchlink there
i keep call her till my phone credit finish

that was a bad day for me

after that day,
i was wondering if i want to stop it here
i mean i want we 'to be happen'
what are i afraid for
i dont have confidence at all

it might be she doesnt think and feel
like im feel and thinking

one of the song catch my ear
as i tried to keep her away from my head

i trying to stop all this nonsense
and its happen
after i found 'my half'
all my attention on her seem changed
bit by bit

after i lost contact with linda
i broke my simcard into two

never to thinking deeply
with what i had done
because of that
i 'lost' her too

wait
i still had a chance
social media can help me
name it
myspace, friendster, facebook, tagged, hi-5, etc

i didnt realised that im searching her for
1, 2, 3, 4, 5, 6 years

till now











...












...









...

my buddies told me
that her sarjan know about me
then i ask my buddies
who is that sarjan?

"that sarjan is..."
suddenly i feel so excited

that night i feel an urge to see my buddies fb wall
i recognise this one pic.

its her mom.
i click on it.

i see her mom fb.
i open it.

i see many picture on her mom wall.
i'ved seen this beautiful young girl

maybe not in reality
maybe in my dreams
the girl i fell for 7 years ago

finally i found her again

God this is true.
Praise be upon Allah.

next step, how suppose i woo her again
my mistake xD i mean how suppose i say hi to her again

add her acc. facebook?
no. she might approve me but i want some medium
that can make me feel near her
i know this is such a crazy thing anybody could hear it
but this is what i felt, idk maybe i afraid to lose her again

arghhhhhhhhhh my mind cant think properly
in the name of Allah, what am i thinking she is just a crush

guess what?
God love me
just see url on her facebook
give me an idea to put it into my wechat and kakao
and i'ved made it!!!

not for a quite minute
but finally she approve my request

cut.

i hope this will be a better ending life story

Aamiin






















































17.12.13

my crush birthday 4

[Sweet Memories]

18 April,

endut, scout girls.

the first moment that i still captured in my mind is
she pinch my cheek and said that she miss me
Aww...

white, cute and chubby
the way she talked is like a peninsular lady
she have a dimple, this remind me of pretty zinta
i love them both :)

back of the times
i loved to sms her
we keep sms thru day and night
i love the way she cares for me
if i was single that time
i swear i will choose her to be mine

she is my star
because i always say that i was the moon
the moon will be alone if their no stars around

i wrote a poem about us
the tittle is "moon and stars"

when the night is come,
i got an instinct to text her
and just late a few minute
i got her text first

this always happen between us

and if i got sick, she will know it and
leave me a message "dont forget to drink ur meds"

i remember, the times when our city
got a heavy rain
she remind me to wear a thick blanket

God, i love this girl too much
i even say to her if she is my soulmate
we will continue this friendship until we get old

i dont realised my feeling on her
or might be i scared to think that is love
because i just show my feeling in the song i sing to her

i remember the first song i sing to her is
"Sweet Memories by Samsons".

everythings goes well
i feel connected to her
if we didnt see each other at school
we will met in our "little world" in sms
we shared our same favourite song
titles "Bad Day by Daniel Powter"

we always keep replying cute text
and i will save it until my draft full of her message
they are times when she say "friends forever"
i replied "yes" but in my heart, i disagree with my answer
because i cant see her like before
i like her more than anything

one night after our chat session ended
i braved myself to text her
" good night and miss you =) "
just like a flash she replied me
" good night. miss you too ^_^ "

what with endut? its a petname? no... i cant remember when the times i called her like that, i say to her maybe it was a typo. But amazingly, she like it!

she even buy me a bottle with a lot of black and white star in it
she also wrote me a "hwaiting" message in a yellow card
her favourite colour.

after i received that gift, it will always every night i will kiss that gift and keep it in the safe place, because the bottle is made by a glass, and if i not take care of it, the careless in me will break it without i realised.

the day is come...
a not so good player in me make a bet on myself
to date with 4 girl in one night
sounds Wow
but its just a plan not a real one
instead 4 girl
i just date with just *one girl

*read it on post "she and my past 4".

which the one i dated is my crush senior in their scout.
i know it was a mistake
am i BUSTED?
because i even remember that i proposed her in the text before
i want her to be more than a friend to me
but she didnt reply it

after the camping ended
i got a text from her
"i accept it"
i was damn excited but like a fool loyal
i try to get away from what i ask before
im not answer her question but i ask her back
"what did u accept it?".
they are long pause after that
i sent back my 'white lie question'
then she reply me
"never mind, that was a mistake"
and after that i smile

a perfectly smile that i regret

a year after that
i continue my study at another school
i still text her but it become so rarely

sometime i afraid if i lost her
i lost my soulmate.

one day, i go to my ex' school, it was 16 May (it should be Teacher Days)
but the rose i buy is especially for her

after i break-up with my *ex'
i text her, i want to meet her
my mind lost in my mad emotion
i cant feel myself anymore
i become so greedy

*read on "she and my past 5".

when we finally met
i ask her again what is she said before
she say to me that its nothing
then i ask her "if i ask you again will you accept it?"
and then she says i should forget this
because we are grown up
and with that last answer we separated
that time, i feel regret for getting away from her answer before

just for a couple of minute we leave the place we met
i heard "our song" playing in the air
God give me a perfect emo scene
i am so down

i really messed up our friendship,

back from the 'meeting'
i cry like an ass, turn on all sad song
write a letter
thrown it away
write a new letter
after made it i tear that letter
like a piece of bloody fool dude
i grab the precious gift and the letter
while kiss and sniff it for a last time
i made a bad decision
to gave back the gift she buy for me

i break our promised
there is no friends forever
i thrown our friendship away because of
my stupid love
i never think that the bad decision i choose
make her heart break

i am so cruel, heartless, idiot and mad

after she get that, i dont wait to her reply.
i changed my phone number.
a year after that
i feel that i gain my concious back
after i see her face in her facebook
i am so regret
i learn that
i missed her a lot
i miss our friendship
a precious friendship

before i sitting my stpm exam
i put myself back ready to claim our friendship back
i thought it was easy
no, its not.

i buy her favourite chocolate
and i sent to her by my friends cousin
i also left an apology note to her

but still
my effort is meaningless

am i done?
surely not
i try to call her back
she pick up the phone
when i ask her if she still mad at me
she says that was a long story

at that time
i realised that i didnt feel her like before
i cannot hear her sweet laugh
i cannot read her cute message again
i cannot feel the connection between us
the instinct is gone
did  time changed everything?

no its me
my biggest mistake

this is my own fault
if i didnt do that before
sure i will saved our friendship until this day.

yes,im very dissapointed to myself

samsam, if you ever read this
i am here today to formally apologise
regret for all that happen before,
im so sorry...
and
if i ask you
will you be my friend again?

TBC
















16.12.13

my crush birthday 2

[Silent Love]

7 February,

linda

white skin, petite, and pretty hot chick!
she is smart, why i say like that?
its because she studying science stream while i sit next to her class
at first i saw her, i was stunning like a dumb
yes, she is so mesmerized
i love the way her staring
hell she was creepy cute

some of my friend says that she's snob
i dont care what my friend say about her
but i really like her
and i want to know her for real
but how?

so i need her phone number.
they are some junk ideas i used to know her secretly and a lil.bit openly
one of my friend used to be her closed friend
so she help me by give me an idea to play a fake sms on my crush
i've pretend myself as my crush old friends
the ideas goes pretty well but
it seems like she is to smart to be fool of us
so


WE ARE BUSTED
oh boy... oh boy... oh boy...


the next part is
my great buddies, says that she like my crush
and i was like
O_O
no, that was effin' joke!
but yeah, that was not.
so, my buddies need my help to be their messenger

i was crying a river T_T

but who cares
friends is priceless compared to my stupid love right?
i thought so...
so, when i got her contact no. (home) by my others bestfriend
i used to call her with a public phone at merpati market
yeah, i know as a messenger i will call her first
then i will pass the phone to my buddies
the conversation continue until the end
God knows my buddies is the true Romeo when it comes to a "cheesy line"
sure my crush will melt by the way my buddies "word on her".

this become a routine of us
every evening after school we will hang out at the same place
but that time, i was just company my friend to call her 'girlfriend'
Ouch!

at that time i was
feel regret or happy on my friends
i dont know
maybe happy maybe not
well this is always happen when it comes to second hero
i feel like i was playing a character for a sad drama series.

do you want to know the ending?

































well, i finally confess to her even i know she will TOTALLY REJECT ME!!!
hahaha... "i dont care eh eh eh eh eh"
it was the time when i came to my friend house
she ask me, if i want to go to my crush house
Man... i was so excited!
but i always felt shy like a moron, hohoho

when we are arrived
she welcomed us to her house
her family is so nice and her mom
serve us her home made traditional appetizer
its called "kuih puteri mandi"

back to the stories
that was my first time to see her the way she is
shes simple lady, can i say that shes the girl next door?
yes she is.
she captured my heart without she realized it.
she make me like a crazy fangirling over her

i remember the times when i sneaked
to see her matric card in her beg
-while she and her friend go to their next class.
after i manage to find her matric card
-and see her face in her matric card so clearly
i was like "Wohoo!".

you cant put a blame on 7teen, i was clearly enjoyed my teenager life
with a crush thingy ^^v

my left side give me an idea to steal her matric card but
my right side says "no" its not good because
i will make her sad if she knows that her matric card is missing, so i cancel it.

again, back to the stories
we chat a little, she ask me what is my idea for our design project
while i tell her, i cant focus myself and just answer her with my head hang low
shes like amazed with my ideas
i dont know if its real or she faked it
after bit goodbye to her moms and her old sister
we leave her house

suddenly the rain pour out
and i manage to call her name twice
like a brave dude
under the rain
i managed to say my confession that stuck in my breath for so long

" I.Like.You "

*i even draw this to my comic book before, but hell after i finish it, i thrown it away after 3 years i keep it. i think that was a lame stories.

TBC






2.12.13

my crush birthday 1

i never knew i can remember my crush birthday more than my girlfriend birthday.
[my crush likes my best friend]
January 3,
alle...

i used to know her when i go to my new school.
she so attractive with her cute voice
and acting so dorky infront of her friends
i always watch her when
-i hang out with my friends at the school canteen after the school

i try to be close with her
but its obvious one of her friend didnt like me
but yeah, i try my luck
so i need to be nice with her friends
its takes less than a week
i got her home number

i love to stay at the school 
-until the evening session class ended
so that time i will spent my time
call her home to chat with her

day after day,
i got addicted to hear her voice
seem like i cant stop my self to call her
i used any of stories to make our conservation
-take a long time to end

month after month,
year after year
i feel like
i have a feeling for her
so i confessed to her
then she tell me
she never liked me
she just look me as her friend
not more than that

i got so frustrated

4 year after that
we still go to same school
before we graduated from 'pra-u school'
i got a shock news she dating with my bestfriend
and their dating almost a year

its like the world weight on me

im feeling so sad,
my friend keep apologised to me
says that they never want to keep that relationship silent from me
but they do this because they dont want me to feel sad
but its happen
early or late
im still having this kind of feeling

how do i put my face
when all this years ive telling my friend about my feeling on my crush
and my crush
is
her girlfriend

shame on me

i look so pathetic



TBC