4.12.14

siapa pun pernah heart break kan

aku pun pernah

masa aku tingkatan dulu

aku pernah berfikir

kalau Allah bagi aku hilang ingatan mesti aku tak terfikir masalah yang aku hadapi masa tu


aku tak ingat dia pergi dengan yang lain

aku tak jatuh sayang dekat dia

aku tak kenal dia

dan aku tak rasa kecewa bila kena tinggal hidup2

aku tak rasa seksa dunia





masa sekarang

pertengahan tahun ni aku limpas lagu amnesia by 5sos

sebelum ni aku high dengan lagu she looks so perfect sebab in happy mood

tapi bila dalam luka luka jiwang ni aku ditakdirkan jumpa balik dengan lagu ni

begitu pun



Alhamdulillah tahajud sembuhkan aku

mandi sebelum subuh,

layan ulangan inspirasi varsiti pukul 4 pagi

berpagian


dan lagu ni ibarat jem tambahan

bait2 lirik dia biru

"i drove by all the places we used to hang out getting wasted"
awal2 lagu ni memang meremang la, huh entah berapa baldi da aku karau gara2 ni. padan muka aku.

"when he says those words that hurt you, do you read the ones i wrote you?"
aku tahu sayang dia baik punya. aku yang terhegeh tengok balik mesej2 supaya aaaaaaa aku rasa kami masih contact. senget? lantakla

"sometimes i start wonder was it just lie? if what we had was real how could you be fine"
aku tengok moment dia senyum dia semua sampai mata. Syukur dia bahagia, rasanya soalan aku tanya haritu kat dia da Allah jawabkan. kalau kami tak jumpa lagi mesti tiada apa yang berubah kan. mesti semua macam biasa kan. huhu

"like every single wish we ever made"
ini yang sendu ni. aku ingat dia tarik lengan baju aku sambil buat suara manja "eee.. ndala" sebab aku kata "gogok nda tau macam manala..." tarik nafas jap "...gogok kalau puan pun tinggalkan gogok macam kawan yang lain" :'(

"like the way it felt to fall asleep next to you and the memories i never can escape"
aku ubah macam manapun keadaan bilik aku, aku tetap tak boleh lupa x'(

"the pictures that you sent me they're still living in my phone. i'll admit i like to see them. i'll admit i feel alone"
dia suka hantar gambar.. dan aku masih simpan sehingga aku tukar memori card yang besar sikit tapi aku masih simpan dalam favourite.

tolong aku Ya Allah

aku yang cengeng. sekian.



No comments: